• Blog
  • Blog

Faze izrade drvene kuće od trupaca

Ukratko

Etno Gajevi

Faze izrade drvene kuće od trupaca

Ukratko

Ovde ćemo ukratko pokušati približiti i objasniti tehnologiju izrade drvene kuće od balvana kroz faze koje su neophodne da se izradi jedna unikatna drvena kuća od balvana. Nadamo se da će ovo pomoći kako bi bolje razumeli sa koliko upornosti i veština majstorima treba da sagrade jedan takav objekat.

1. Faza
Posle odabira balvana u šumi, vrši se ručno uklanjanje kore sa trupaca i priprema za ugradnju.

Balvani dolaze na gradilište gde se odmah pristupa guljenju kore koja se obavlja sa ručnim alatima iz razloga kako bi drvo zadržalo svoj prirodan oblik. Ukoliko bi se vršilo mašinsko guljenje time bi došlo do oštećenja autentične površine drveta. Nakon procesa skidanja kore izvršava se prva hemijska zaštita nakon čega se balvani postavljaju u skladišni prostor.

2. Faza
Ugrađivanje pripremljenih balvana / trupaca u zidove kuće

Kao finalni rezultat ugrađivanja balvana doija se masivna drvena konstrukcija. Kao u startu kako je rečeno, potrebna je majstorska veština da se iz neravnih balvana sa čvorovima dobiju idalna celina spoljnih zidova kuće kao što možete videti na našim projekima. Upasavanje spojeva i izrezivanje istih se vrši pomoću motornih testera gde se generiše unikatan izgled drvene kuće.

3. Faza
Demontaža drvene konstrukcije, transport i montaža na temelje buduće drvene kuće od balvana.

Nakon što je klijent finalno utvrdio da je sve u redu sa drvenom konstrukcijom drvene kuće od balvana pristupa se rastavljanju konstrukcije i transportu do temelja gde odpočinje finalna montaža. Kao i inače uz odlično planiranje i pripremu montaža konstrukcije na temeljima ne traje duže od 4 dana.

4. Faza
Finalni završni radovi na drvenoj kući od balvana.

Posle montaže drvene konstrkucije od balvana naš tim pristupa izradi krova i ugranje stolarije tj. prozora i vrata. Zatim pristupamo izradi unutrašnjih sendvič zidova i podova, kao i popratnim enterijrskim elementima kao što su stepeništa, namenski elementi, šankovi i slično. Takodje u finalnoj fazi izvrašavaju se elektro i vodoinstalacije.

Potrebna Vam je pouzdana izgradnja brvnare ili drvene kuće od balvana?

Vršimo izradu ekoloških kuća po želji i meri kupca!

Proizvodnja & Montaža. Sistem ključ u ruke!

● Izrada drvenih kuća od Balvana
● Izrada drvenih kuća od poluoblica
● Izrada drvenih kuća od ravnih brvana – dasaka
● Izrada kompletnog enterijera i eksterijera od drveta

● Najbolji odnos cena/kvalitet na tržištu
● Preko 30 godina na tržištu
● Profesionalno praćenje izgradnje
● Garancija na naše proizvode
● Unikatan dizajn i prilagođavanje svim vrstama terena

Uvek spremni da Vas posavetujemo i odgovorimo na sve vaša nedoumice i pitanja.
Zahtev za ponudu